Saturday, January 14, 2012

Thailand MANUAL

 Tyto Vánoce jsme se s rodinou rozhodli být originální, proto jsme 24.12. vyrazili z letiště letadlem Emirates do Thajska!
Mamčin přítel plánoval (podle něj) geinální plán letět letadlem na Štědrý den, protože to prý poletí nejmíň lidí... Nastoupili jsme do letadla a nejdřív jsem se přes davy lidí ani nemohla letadlem pokochat.
Letěli jsme nejdříve do Dubai a poté do Bangkoku. Let do Bangkoku byl až další den, takže jsme přespávali v letištním hotelu.
Byl překvapivě dobrý, ale než jsme dokončili všechny kontroly, oční skeny, check-in v hotelu, rychlé občerstvení (ve formě z lednice vytáhnutého sandwiche posypaného chipsy), tak nám zbyly na spánek asi 3 hodiny. Já jsem byla spokojená, protože krátký spánek = aspoň nějaký spánek, ale mámu s přítelem to spíše jen unavilo. Nicméně jsme pokračovali do Bangkoku - opět s letadlem Emirates.
- Jen se zmíním o letadlech Emirates -
Tohle je letadlo vašich snů. Dokonce i economy class je skvělý - nemluvě o bussines class a hlavně první třídě - máte před sebou obrazovku a tam si můžete pouštět seriály, filmy, nebo hrát hry. Jídlo chutná skvělě a letušky a letušáci jsou velmi ochotní a snaživí. Bohužel mi neustálá turbulence trochu kazila zážitek...

A tak jsem se prozvracela až do Bangkoku. Tohle město na mě udělalo opravdu velký dojem. Je to nejbláznivější místo, které jsem kdy viděla, ale podlehla jsem kraválu, smradu, smlouvání, tuk-tukům a thajskému jídlu.
Měli jsme hotel na Khaosan road - Buddy Lodge. Hotel doporučuji! Bazén na střeše, tv na pokoji, ubohé snídaně - samozřejmě se CNN v televizi - a hlavně k tomu, abyste se dostali do nejšílenější ulice v Bangkoku stačí jen sejít schody. Pokud budete chtít zajít na večeři a chcete partnera slyšet, doporučuji zajít si na jídlo na vedlejší ulici. Nemám ponětí jak se jmenuje, ale nebude problém to najít.

Co se týče smlouvání jak o ceně triček a šatů, tak o ceně tuk-tuků a taxi - musíte vědět základní ceny. Tílka jsou všude cca za 100 THB (1 Kč,- = 0.6 THB), ale můžete je usmlouvat na míň. Zaleží na tom, jestli prodejce bude mít chuť obchodovat. Na tuk-tukáře a taxikáře si dávejte velký pozor! Moc rádi vás okradou! Tuk-tukáři ještě více než taxikáři! Jakmile z vás vycítí, že jste v Bangkoku poprvé, nebo se tam nevyznáte už to jede.
                                                                              sestřiny nožky

Mimochodem jsem si ted vzpoměla na jednu věc. Zážitek, který velmi doporučuji - pokud jste ho ještě nevyzkoušeli v Praze - jsou rybičky okusující vám nohy! Všichni říkají, že to nelechtá... Lež - lechtá! Je to místy opravdu nepříjemné, ale stejně vám to v tu chvíli příjde strašně vtipné a fascinující. Objednáte si rybičkovské služby na 15min, sednete si a jen si řeknete - PROBOHA JAK TO TĚCH 15MIN VYDRŽÍÍM??

Dále jsme pokračovali na Koh Lanta. Milý ostrůvek s městečkem Ban Saladan. Jako hotel jsme si zvolili Relax Bay s tím, že si opravdu chceme odpočinout. Bez party, bez milionů lidí valející svoje šunky na pláži apod. Opravdu jsme měli plážičku pro sebe a celý resort se skládá ze spousty bungalowů. Je to opravdu kouzelné místo, bohužel já jsem si to moc neužila v posteli se sestrou co mě neustále kopala do zadku, nebo řvala ze spaní hádku s naší mámou. Vařili tam výborně a i personál byl moc milý. Obecně thajci jsou velmi pečliví a pracovití. Sem tam jsme si zajeli tuk-tukem do Ban Saladanu -> doporučovaná cena 150 BHT (pro 4 osoby) tzn. cca 38 BHT/osoba.
Tady jsme také zkusili se sestrou svojí první thajskou masáž - zatímco už zkušená maminka šla jen na masáž nohou. Měla jsem z toho dobrý pocit, ani mě to nebolelo jak všichni říkají. Teda až na jeden moment, kdy jsem myslela, že mi zlomí páteř.
                                                            maminka na masáži nohou
Co je vtipná věc jsou restaurace. Skoro nikdy vám nepřinesou to, co si objednáte. Vůbec se neostýchejte to číšníkům sdělit - je to tam úplně normální. Oni vám nakonec to správné jídlo, nebo pití přinesou, haha.









Potom jsme pokračovali na Koh Ngai a to už je ostrov, kde není ani silnice a opravdu nic jiného než opalování, čtení a potápění tam dělat nemůžete. Ale musím říct, že všechny tyto aktivity tam stojí za to. Potápění je naprosto božské! Jsou tam nádherné korály a spousta ryb, které se pomalu ani nebojí se k vám přiblížit. Líbili se nám tam dva hotely (když jsme byli na průzkumu ostrůvku)
1. Thapwarin - tam jsme byli ubytovaní. Opravdu moc romantické místo, ale pokud nebudete mít možnost se ubytovat v bungalowech na pláži, tak na zahradní domky nekývejte.







 watermelon shake - shake jsou v thajsku naprosto nepřekonatelné!

 - Thajsko je nejlepší dieta - doporučuji -




2. Cliff Beach Resort - lepší ceny na baru a navíc okouzlující výhled ze střechy s bazénem na Andamanské moře

Nakonec jsme to otočili zpátky do Bangkoku a tam se stala věc... Já.. Šváb... Zkrátka pokud budete chtít někdy sníst švába, tak směle do toho, protože JÁ TO PŘEŽILA! Nezapoměnte si k tomu vzít pořádnou sklenici coke, protože budete mít dávící reflexy ve velkém.
Cestou zpátky do Prahy jsme opět letěly přes Dubai s Emirates. V Dubai jsme tentokrát nespali v hotelu, ale na letišti. Byli jsme tam ta vyšší třída bezďáků, protože narozdíl od jiných lidí jsme nespali na zemi, ale v Burger Kingu na sedačkách, HA! Co víc k tomu říct, bylo to dostačující.
Let z Dubai do Prahy byl užasný! TEĎ tam nebyl nikdo. Každý sjme si zabrali svou řadu a lehli si s těmi užasnými Emirates dečkami a sledovali seriály, filmy, dokumenty, prostě něco!


Každopádně Vánoce v Thajsku byly skvělé a moc doporučuji!

5 comments:

  1. wooow, vypada to, ze jste si to poradne uzili! Vazne zavidim :) Teda, me minuly rok prave Vanoce a jejich atmosfera chybela (taky jsem byla v tropech), takze ty letosni jsem si uzila poradne po cesku, ale stejne...Asie je Asie! :)
    moce hezky blog!


    www.cristeene.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wow, to vypadá skvěle, rodiče taky pořád plánujou výlet do Thajska, ale ještě se k tomu jaksi nedostali :D

    ReplyDelete
  3. perfektní článek, ale malá otázka- co jsou tuk-tukáři? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je chlápek co řídí tuhle mašinku - http://3.bp.blogspot.com/-4AS57R2bYE0/TVd9syYr6TI/AAAAAAAAAY8/REM_XVGz6Lo/s1600/tuk-tuk-photo-by-doug-j.jpg

      Delete