Wednesday, July 6, 2011

Východ slunce a pár nápadů před snídaní ..


Východ slunce je tak osvěžující. Při východech slunce má člověk najednou pocit.. že žije. Růžové nebe připomíná narůžovělé tváře, když je mráz a to mě vždy probere. V takových chvílích bych si nejradši sedla někam do kavarny (která má samozřejmě venkonvní zahrádku, protože bych opravdu nerada rozbíjela sklo..), čekala až otevře a dala si čaj.

Naplňuje mě životem se dívat z okna ložnice. Sledovat jak se postupně pokoj prosvětluje, jak Praha ožívá. Slyšet zvuk tramvají, vlaků...  Cítit tu atmosféru města. Ano, občas je uspěchané a nepříjemné, ale když se na to podíváte z jiného pohledu... Vidíte tu krásu. Jak paprsky slunce dopadají na krásné stavby, ale i na paneláky, protože krása je ve všem, když jí chcete vidět.

Jelikož jsem student, tak si teď užívám letních prázdnin a uvědomila jsem si.. že vůbec není kam spěchat. Když jsem se vrátila ze školního výletu v Chorvatsku zalila mě atmosféra Prahy a zase jsem se chtěla vrhnout na módu a bavit se vymýšlením různých modelů, bavit se o stylu v pražských ulicích a fotit fashion fotky. Teď tu prostě sedím na posteli.. Po týdnu absolutně bez režimu aneb spát přes den, v noci se jít bavit, pak spát, přestávka na jídlo a záchod a zase spánek. No, taky že tu teď píšu post ve 4:47 hihi

Vím, že vůbec nemám co radit lidem, kteří normálně pracují a teď prázdniny nemají, ale musíme si občas dávat pauzu. Život je krátký a my ho ještě zkracujeme tím jak spěcháme. Proč? Chceme být nejlepší. Chceme být první. Chceme něčeho dosáhnout, a tak už není času na zbyt. To si třeba říkám celý život... "Nestíhám, v tomhle věku už spoustu lidí dokázalo úžasné věci a já jsem ještě úuplně na nule, nestihnu to." Už za 5 let mi bude 20.. Mě to třeba příjde jako strašně krátká doba! A za dalších 5 let mi bude 25 a za dalších pět 30.
Spoustu lidí (a myslím tím hlavně ženy) si rozplánuje život do detailu a jsem stejná. Protože to, jak to plyne rychle, mě upřímně děsí. Ale když člověk vypne.. Najednou se mu rozjasní mysl. Nežene se jen za tím svým cílem a podívá se kolem. A to NENÍ špatně! Protože možná zahlídne něco nového! Možná i nový a hlavně lepší způsob, jak svého cíle dosáhnout!

Takže asi tak.. Doufám, že si někteří z vás čtou můj "článek" u snídaně a v co doufám nejvíc je to, že to někoho třeba aspoň trochu motivuje :))

2 comments:

  1. taky si uzivam prazdnin, takze i kdyz je ctvrt na jednu, priznavam se, ze jsem prave u tveho clanu dosnidala :) a diky za nej, potesil me, povzbudil- jeste jsem totiz od zacatku prazdnin nikam nejela a byla jsem z toho uz dost nestastna a otravena.. a ted mi dochazi, ze i v praze se zabavim a uz planuju, co odpoledne podniknu :)

    ReplyDelete
  2. jojo život je potřeba si užívat, ale já bych si ho třeba s obráceným režimem spaní/život moc neužila, mám ráda den a když je tma, tak ráda spím...
    ale samozřejmě nemám nic proti těm, kdo to mají rádi obráceně, je to výhodnější kvůli paření, já například co se párty týče nic moc nevydržím.
    no nic, užívej si prázdniny a Prahy, krásná pražská stylová slečno! =)

    ReplyDelete