příprava: 50-60min
porce: 2
co potřebujete: 1 lžíce olivového oleje
150g nízkotučného bílého jogurtu
400g sladkých brambor, oloupané, nakrájené na kostky
2 lžíčky kmínu a koreandru
šťáva z citronu
2 lžíce čerstvé máty
85g předepraného špenátu
2 kusy kuřecích prsou bez kůže, cca váha: 140g
příprava: 1.) Předehřejtě troubu na 200°C. Brambory vysypte na plech a pokapejte olejem, posypejte mořskou solí, promíchejte a nechte péct 20min. Potom znovu promíchejte.
2.) Smíchejte 4 lžičky jogurtu s česnekem, koreandrem a kořením, špetka soli a pepře a citrónová šťáva. Kuře vložte do pekáčku hladkou stranu dolů a potřete jogurtem.
3.) Promíchejte brambory a potom je vraťte do trouby s kuřetem (dejte ho na vyšší rošt) a pečte dalších 20min dokud kuře nebude hotové. Každých 10min brambory míchejte.
4.) Zbylý jogurt s mátou smíchejte a přidejte trochu citrónové šťávy. Špenát promíchejte s bramborami.
A můžete podávat ;))
No comments:
Post a Comment